Barn är det mest värdefulla vi har

Barnen är vår framtid och de förtjänar att bära det bästa på sina små kroppar. Bellamore’s kläder är ekologiska, unika barn- och babykläder, handgjorda med massor av kärlek. De är designade och tillverkade på en liten ort strax utanför Göteborg.

Alla tyger består av ekologiskt odlad bomull och de flesta tyger är även certifierade med Öko-Tex eller GOTS (kontrollerade så att de inte innehåller skadliga ämnen). Dessutom är alla tryckknappar nickelfria. Allt för barnens bästa.

Jag som driver Bellamore heter Diana. För snart fyra år sedan kom mitt förstfödda underverk till världen. Det var när han låg i magen som jag starkt fick upp ögonen för alla kemikalier som faktiskt omger oss. Ett nytt liv skapades och jag ville göra mitt bästa för att han skulle få den bästa starten och så bra förutsättningar som möjligt för ett friskt och hälsosamt liv. Jag började studera detta mer ingående via böcker, tidningar och vetenskapssidor på internet. Och jag blev mörkrädd. Gift-bantningen började.

När vi sedan väntade lillasyster återupptog jag en gammal kärlek, sömnaden. Jag har alltid  älskat att arbeta med händerna, att skapa och att få vara kreativ. Sömnaden fann jag redan som liten då jag började min karriär med barbiekläder. Efter återupptagandet har jag ägnat det mesta av min fritid åt denna kärlek. Jag har gått olika sömnadsutbildningar för att fylla på kunskapen ännu mer. När jag syr idag finner jag ro. Jag älskar att se hur något skapas framför mina ögon, hur det växer fram med mina händers hjälp.

Det känns bra i både hjärta och själ när tygerna jag syr i består av ekologiskt odlad bomull och dessutom oftast är Öko-tex eller GOTS-certifierade. Människor som har odlat denna mjuka råvara har arbetat giftfritt. Dessutom har råvaran bearbetats till tyg och så småningom till Bellamore’s barnkläder utan att innehålla kemikalier som är skadliga för människa och miljö. Och dessa giftfria barnkläder är lokalt tillverkade under mycket bra arbetsförhållanden. Vi kan med gott samvete låta våra barn bära Bellamore’s kvalitativa och ekologiska kläder. Varje plagg sys upp i få exemplar vilket gör att våra unika barn myser, leker, busar, sover, går på kalas, äter, funderar, lär sig, lever i unika kläder.