Ekologisk bomull och miljöcertifierade tyger

Alla Bellamore’s kläder är handgjorda av ekologisk bomull och/eller miljöcertifierade tyger. Ekologisk bomull innebär att inga bekämpningsmedel har använts och att produktionen har varit energisnål och skett med vatten och naturliga gödningsmedel. Dessutom bär de flesta tygerna någon av nedanstående miljöcertifieringar.

Öko-TexOEKO-TEX® Standard 100

De flesta av tygerna i Bellamore’s kläder är certifierade med Öko-Tex Standard 100 som är ett oberoende test- och certifieringssystem för textil.

Provningarna för skadliga ämnen omfattar:

  • enligt lag förbjudna ämnen
  • enligt lag reglerade substanser
  • allmänt kända riskabla ämnen
  • samt parametrar för förbyggande friskvård

Kraven är betydligt strängare än befintliga nationella lagstiftningar. En förutsättning för att textila produkter ska kunna certifieras med OEKO-TEX® Standard 100 är att alla ingående delar helt uppfyller kraven för respektive produktklass. Textila produkter för spädbarn och barn upp till 3 år (kläder, leksaker, sängkläder, frottévaror, etc.) ingår alla i samma hårt kontrollerade produktklass.

GOTSGOTS-certifiering

Många av tygerna i Bellamore’s kläder är även GOTS-certifierade (The Global Organic Textile Standard) som är en världsledande certifiering av hela textilprocessen, från de ekologiska fibrerna till sociala kriterier runt textiltillverkningen.

Källor:

www.oeko-tex.com
www.global-standard.org